طراحی و ساخت استخر بتنی مطابق با اصول و استانداردهای تعریف شده و ضوابط خاصی صورت می گیرد. استخرهای بتنی از نمونه های رایج و پرطرفدار سازه استخری به شمار می آیند. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که در یک تقسیم بندی کلی، سازه های استخری در دو دسته رو زمینی و درون زمینی، جای می گیرند.

استخرهای بتنی یا سیمانی، در دسته استخرهای درون زمینی طبقه بندی می شوند. مقاومت و دوام بسیار بالا، دوام مطلوب در مقابل فشار آب و استحکام بهینه در برابر عوامل محیطی و فرآیندهای شیمیایی، از مزایای برجسته استخرهای بتنی به حساب می آید. علاوه بر این، این مدل از استخرها در ردیف محکم‌ترین و مقاوم ترین استخرها قرار می گیرند.

نحوه طراحی و ساخت استخر بتنی

مراحل ساخت استخر بتنی

اولین مرحله در طراحی و ساخت استخر بتنی، به ترسیم طرح مورد نظر مربوط می شود. پس از تهیه طرح و اخذ مجوز های لازم، گودبرداری و عملیات حفاری در جهت احداث سازه استخر آغاز می گردد. گودبرداری استخر غالبا با ماشین آلات سنگین و بیل مکانیکی صورت می گیرد.

این مرحله می بایست به صورت اصولی و صحیح انجام شود. چرا که انجام درست آن، در نصب و جایگذاری بهینه تجهیزات و اجزای استخر کمک شایانی می نماید. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که استخرهای بتنی غالبا از ترکیب متریال مختلفی مانند سنگ دانه های درشت، شن، سیمان و آب، ساخته می شوند. 

قدم بعدی در راستای طراحی و ساخت استخر به تسطیح خاک و انجام زیرسازی سطح کف سازه اختصاص پیدا می کند. زیرسازی و مسطح کردن کف با استفاده از یک لایه ماسه بادی ضخیم صورت می گیرد. پس از انجام این فرآیند، آرماتور بندی استخر در دستور کار قرار می گیرد.

در این پروسه دیواره ها و کف سازه با کمک میلگردها به صورت شبکه ای آرماتوربندی می شوند. انجام این فرآیند در افزایش استحکام و فرم دهی به سازه استخر، بسیار تاثیرگذار است.

در ادامه نصب لوله کشی شبکه انجام می شود. این امر به منظور نصب و پیاده سازی سیستم های تصفیه و گردش آب استخر، اجرایی می گردد.

سیم کشی و کابل کشی از دیگر مراحل طراحی و ساخت استخر بتنی بوده که توسط متخصصان برق در جهت تامین انرژی الکتریکی لازم برای کارکرد سیستم روشنایی و تصفیه آب استخر صورت می گیرد.

در ادامه بتن ریزی و قالب بندی کف و دیواره استخر عملیاتی می شود. غالبا برای پوشش آرماتورها از میکسرهای بتنی استفاده می‌شود. این دستگاه بتن را به صورت صاف و مرتب بر روی سطح آرماتورها قرار می دهند.

سایر مراحل طراحی و ساخت استخر بتنی

پس از انجام عملیات بتن ریزی، عایق بندی و آب بندی استخر انجام می شود. ذکر این نکته ضروری به نظر می‌رسد که یکی از روش های کاربردی برای پوشش بدنه و جداره استخر، استفاده از روش پاششی یا شات کریت می باشد. در این روش پاشش بتن بر روی سطوح مورد نظر با استفاده از جریان هوای فشرده صورت می گیرد.

سازه هایی که با این روش یعنی پاششی طراحی و اجرا می گردد، استخر بتنی پاششی نامیده می شوند. در ادامه عملیات طراحی استخر، عایق بندی سازه با مواد و متریال مخصوص آب بندی انجام می پذیرد. پس از طی این مرحله، به منظور افزایش جذابیت ظاهری و نمای استخر، بدنه سازه کاشی کاری و سرامیک کاری می شود.

در مراحل بعدی ساخت استخر بتنی، نصب و جایگذاری تاسیسات و تجهیزات انجام گرفته و پس از اطمینان حاصل کردن از درست بودن فرآیند نصب، نسبت به آبگیری استخر اقدام می گردد. پس از آبگیر شدن، تاسیسات و تجهیزات روشن شده که این امر حکایت از آماده شدن استخر برای استفاده و شنا دارد.

نحوه طراحی و ساخت استخر بتنی

عوامل موثر بر هزینه ساخت استخر بتنی

در هزینه ساخت و طراحی استخرهای بتنی عوامل و پارامترهای مختلفی به صورت مستقیم و غیر مستقیم تاثیرگذار و موثر هستند. نوع طراحی و ابعاد و اندازه استخر، از مهم ترین فاکتورها در این زمینه محسوب می شوند. متناسب با ابعاد و اندازه، هزینه های تمام شده استخر نیز متغیر و متفاوت می باشد.

علاوه بر نوع طراحی و ابعاد و اندازه استخر، حجم و میزان آب، نوع و نحوه نورپردازی، نوع و جنس متریال استفاده شده در ساختار، سطح کیفی لوازم و تجهیزات به کار رفته، مدت زمان انجام پروژه و تعداد نیروی استفاده شده را می توان از دیگر عوامل موثر بر هزینه ساخت استخر بتنی برشمرد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه ساخت استخر، سونا و جکوزی و اطلاع از قیمت محصولات استخری ایمکس می توانید با کارشناسان ما در ایمکس کو دات کام از طریق شماره های زیر تماس بگیرید.

۱۴۵۳ (مشتریان ساکن تهران)

۰۲۱-۸۸۸۶۱۴۰۰ (مشتریان ساکن شهرستان)

  • فاطمه اکبری
  • خرداد 22, 1400
  • 3299 بازدید

یک دیدگاه برای “نحوه طراحی و ساخت استخر بتنی + مراحل کامل اجرا بهمراه هزینه ساخت استخر بتنی”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه