نحوه طراحی و اجرای استخر و جکوزی + بررسی عوامل موثر بر هزینه آن

ساخت استخر

ساخت استخر برای عده زیادی به عنوان دغدغه تبدیل شده است. فرقی نمی کند در چه سنی هستید، پیر یا جوان؛ همه این روزها به دنبال تمدد اعصاب و انجام ورزش هایی برای داشتن آرامش فکری هستند. استفاده از استخر و وجود آن در منزل می تواند بهترین فرصت برای گذران اوقات فراغت و داشتن سرگرمی مفید برای اعضای خانواده باشد.

علاوه بر نکات ذکر شده، داشتن استخر فواید دیگری هم دارد. از مهم ترین آن می توان به خاصیت درمانی آب اشاره کرد. دردهای مفاصل عموما با آب درمانی بهبود پیدا می کنند و در صورتی که خانه شما استخر داشته باشد، مدت زمان درمان شما بسیار کم خواهد شد. زیرا دیگر نیازی نیست از استخر های بیرون استفاده نمایید و زمان خود را در مسیر خانه تا استخر، هدر دهید.

ساخت استخر از ایده های جذاب و هوشمندانه برای پروژه ها و سازه های بزرگ مانند منازل ویلایی و مجتمع‌های تفریحی به شمار می رود. از سوی دیگر، ورزش شنا یکی از تفریحات و ورزش های مفید و تاثیرگذار در سلامت انسان می باشد.

بر این اساس، داشتن استخر از پیش نیازهای اصلی و حائز اهمیت برای محقق ساختن این امر محسوب می شود. علاوه بر این، ساخت و طراحی استخر، یک فرآیند کاملا تخصصی و مهارت محور می باشد. به همین جهت، تجربه، تخصص و سابقه، از مؤلفه های مهم و حائز اهمیت در طراحی و ساخت استخر و جکوزی قلمداد می‌گردد.

نکات مهم در طراحی و ساخت استخر

به طور کلی، ساخت استخر و جکوزی متناسب با اصول و استانداردهای تعریف شده در مهندسی ساختمان صورت می گیرد. متناسب با نوع طراحی و نحوه کاربرد، استخرها در اشکال و مدل های هندسی متنوع و گوناگونی طراحی و در مکان مورد نظر پیاده سازی می شوند.

مد نظر قرار دادن کلیه اصول و استانداردهای مربوطه، از پیش شرط‌های اصلی برای اجرا و پیاده سازی انواع استخرها اعم از خصوصی و عمومی محسوب می گردد. در این زمینه باید خاطر نشان نمود محل ویژه ای که حجم معینی از آب بهداشتی و تمیز برای انجام ورزش های آبی در آن نگهداری می‌شود، با عنوان استخر آب شناخته می شود.

در یک تقسیم بندی، استخرهای شنا به صورت سرپوشیده و روباز طبقه بندی می شوند.

همچنین، متناسب با نوع و نحوه کاربرد، استخرها در دسته های مختلفی مانند استخرهای درمانی و بهداشتی، تفریحی و قهرمانی قرار می‌گیرند. ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که ابعاد و اندازه استخرها می بایست با استانداردهای تعیین شده مطابقت و همخوانی داشته باشد.

طراحی و ساخت استخر

مراحل کلی ساخت استخر :

بلوک چینی و کنده کاری را می توان اولین مرحله از مراحل طراحی و اجرای استخر به حساب آورد. متناسب با ابعاد و اندازه استخر و با توجه به نقشه طراحی شده، محل مناسب را خط کشی کرده و سپس فرآیند کنده کاری و خاک برداری آغاز می شود.

به طور معمول، کنده کاری ها تا رسیدن به عمق های مورد نظر ادامه پیدا می کند. سپس با استفاده از میلگرد، عملیات آرماتور بندی کف استخر انجام می شود. همچنین، استفاده از بلوک سیمانی، از شیوه های راحت و مقرون به صرفه در این زمینه می باشد.

پس از انجام بتن ریزی و زیر سازی سطح کف استخر، ساخت دیواره های بلوکی در دستور کار قرار می گیرد. برای چیدن بلوک ها می بایست کف استخر شیب بندی و کاملا تراز شده باشد. پس از خشک شدن بتن های سطح کف و ساخت دیواره ها، سرتاسر استخر را قالب بندی می کنند.

پس از طی شدن این مراحل، نوبت به آب بندی و انجام عملیات کاشی کاری استخر می رسد. کاشی کاری بدنه و سطح استخر متناسب با رنگ و طرح مورد نظر کارفرما صورت می گیرد.

پس از به اتمام رسیدن عملیات کاشی، وارد مرحله آخر ساخت استخر یعنی مرحله آبگیری و فعال کردن تاسیسات می شویم. پس از شستشوی استخر، نسبت به آبگیری آن اقدام شده و سپس سیستم تصفیه و پمپ های آب راه اندازی می شوند.   

ساخت استخر به تفکیک مراحل :

ساخت استخر همانطور که پیش تر اشاره شد، برخلاف گذشته که فقط مربوط به پروژه های بزرگ می شد و افراد مجبور بودند برای استفاده از استخر از منزل خود خارج شوند، بسیار تغییر کرده است. امروزه بر اساس متراژ هر خانه ای و با توجه به شرایط مورد نیازی که برای ساخت استخر لازم است، افراد می توانند اقدام به ساخت استخر نمایند.

البته این نوع ساخت و ساز و احداث استخر کار پیش و پا افتاده ای نیست و هر کسی قادر به طراحی و احداث استخر نخواهد بود. مهندسان رشته مهندسی معماری، گرایشی با عنوان ساخت استخر دارند و این رشته را به صورت تخصصی یاد می گیرند. اکنون برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اینکه چگونه استخر ساخته می شود، ما را همراهی کنید.

  1. انجام نقشه برداری برای داشتن یک شمای کلی از ساختمان مورد نظر(هم دو بعدی و هم سه بعدی)
  2. انتخاب مکان مناسب برای احداث تصفیه خانه و ساخت استخر
  3. بررسی خاک موجود در ساختمان و استقامت آن
  4. انتخاب نوع لوله‌ ها(جنس و سایز) بر اساس شرایط آب و هوایی منطقه
  5. انجام محاسبات عمرانی مانند : تعیین اندازه میلگرد ها و همچنین تعیین مقاومت بتن برای طراحی و ساخت استخر
  6. انجام گودبرداری برای استخر به وسیله لودر
  7. هموار کردن کف و دیوارهای استخر
  8. آجر چینی برای دیوار استخر
  9. آرماتور بندی استخر که باید بر اساس محاسبات انجام پذیرد
  10. لوله گذاری استخر
  11. عایق کاری و آب بندی استخر با استفاده از چسب بتن
  12. انجام سرامیک کاری برای استخر
  13. اقدام به سیم کشی استخر برای روشنایی آن
  14. کاشی کاری برای استخر
  15. آب گیری استخر

همانطور که مشاهده میکنید مراحل ساخت استخر به صورت تئوری خدمت شما ارائه شد. حتما توجه داشته باشید این کار را به افراد متخصص بسپارید و تمام مراحل را نیز اصولی انجام دهید. زیرا در صورت رخداد اشتباه در هنگام محاسبات و یا سایر مراحل، علاوه بر خسارت های مالی، ممکن است خسارت جانی نیز متوجه شما شود.

مراحل ساخت استخر

نکاتی مهم هنگام ساخت استخر :

اولین نکته ای که حتما باید در نظر بگیرید و پیشتر نیز به آن اشاره شد، به کارگیری افراد متخصص در تمامی مراحل طراحی و احداث استخر است.

دومین نکته اقدامات مربوط به برقکاری، کاشی کاری و لوله کشی است. در این زمینه نیز با افرادی توافق نمایید که تجربه انجام برقکاری، کاشی کاری و لوله کشی را داشته باشند.

سومین نکته مربوط به مصالح می شود. اگر خود شما مسئول خریداری مصالح هستید، حتما مصالح باکیفیت و مرغوب خریداری نمایید. در صورتی که فرد دیگری این مسئولیت را برعهده گرفته است، از اون بخواهید بهترین ها را خریداری نماید.

چهارمین نکته ای که لازم است به آن توجه کنید، آزمایشات مربوط به استحکام خاک است. اگر آزمایشات نشان دادند محل مورد نظر از استحکام و مقاومت کافی برای ساخت استخر، برخوردار نیست، از راه‌های موجود اقدام به افزایش مقاومت خاک نمایید. اگر کارشناسان اظهار داشتند این کار ممکن نیست؛ لطفا از ساخت استخر اجتناب کنید.

پنجمین نکته نیز مربوط به مراحل خاک برداری است. بهتر است مراحل خاکبرداری را با توجه به اینکه ساختمان مورد نظر چند طبقه است و در چه شیبی قرار دارد انجام دهید و نکات اصولی که کارشناسان می گویند، رعایت کنید.

چه تجهیزاتی برای ساخت استخر نیاز است؟

فرقی ندارد که شما تمایل به ساخت استخر زمینی دارید و یا استخر سرپوشیده زیرا تجهیزات و سیستم های هر دو استخر کاملا مشابه و یکسان بوده که در ادامه بصورت اجمالی به معرفی این تجهیزات می پردازیم :

جریان آب

منظور همان آبی که در استخر جریان دارد. برای از بین بردن آلودگی های موجود در آب استخر به سیستم فیلتر نیاز است که آب از طریق دو یا چند فاضلاب اصلی که در پایین استخر و چند خروجی در بالای استخر قرار دارند، فیلتر می‌شود. خوب است بدانید که بقایای موجود در سبد صافی جمع می‌شوند و به شما برای داشتن یک استخر تمیز کمک می‌کند.

پمپ

پمپ های استخری در واقع قلب تپنده سیستم استخر است. موتور الکتریکی موجود در پمپ، پروانه را در درون محفظه می‌چرخاند و آب را از مجاری مختلف تخلیه می‌کند. هنگامی که آب از طریق چاه مکش، کشیده می‌شود از قسمت مرطوب پمپ استخر عبور می‌کند.

قسمت انتهایی پمپ شامل درب صافی، سبد صافی، حلقه صافی، دیفیوزر، پروانه و مهر و موم شافت است. آب از پمپ عبور می‌کند و از تخلیه پمپ به فیلتر خارج می‌شود.

فیلتر

همانطور که پیش تر اشاره شد استفاده از فیلترهای مختلف برای تصفیه آب استخر امری لازم و ضروری است و با توجه به نوع فیلتر که ماسه، خاک دیاتومه یا هر چیز دیگر باشد، این ذرات را می‌گیرد و آبی زلال و شفاف برجای می گذارد.

در این زمینه باید خاطر نشان کرد که فشاری که به ورودی و خروجی فیلتر وارد می‌شود به شما می‌گوید که فیلتر در حال حاضر چه مقدار مسدود شده است. در صورتی که فشار زیاد باشد به معنی مسدود بودن زیاد فیلتر است و حتماً باید فیلتر را تمیز کنید.

متعادل سازی آب استخر

اگرچه فیلترها قادرند آب استخر را تمیز کند، اما دخالتی در وضعیت شیمیایی آب نمی‌تواند داشته باشد، تعادل سازی استخر از لحاظ شیمیایی نه تنها برای آب استخر بلکه برای تجهیزات و سیستم‌های استخر نیز ضروری است. اگر آب استخر تصفیه نشود، می‌تواند مکان بسیار مناسبی برای رشد باکتری‌های بیماری‌زا باشد.

استفاده از کلر

یکی از محبوب‌ترین ماده‌های ضدعفونی کننده، کلر است. کلر اغلب به صورت پودر یا قرص موجود است. این ماده معمولاً باید بعد از فرآیند فیلتر کردن به آب اضافه شود. گفتنی است که کلر باید حتما با کمک یک فیدر شیمیایی به آب اضافه شود، چرا که در غیر این صورت به صورت مساوی در آب استخر توزیع نمی‌شود.

چه پیشنهاد هایی برای ساخت استخر کم هزینه دارید ؟

یک تفکر غلط که اکثر ما آن را باور کرده ایم این است که حتما هزینه نهایی یک استخر به کیفیت آن بستگی دارد ؛ این به این معناست که هرچه بیشتر برای ساخت یک استخر پول خرج کنیم، نتیجه بهتر و استخر با کیفیت تری را در نهایت صاحب خواهیم شد.

اما عوامل زیادی در تعیین قیمت نهایی یک استخر دست دارند و باعث باکیفیت تر شدن آن میشوند؛ این عوامل نظیر ابعاد استخر، شکل هندسی استخر ، عمق آن و موارد دیگر می شوند.

 اگر شما قصد ساخت یک استخر لاکچری را ندارید و فقط این مد نظرتان است که از یک استخر معمولی و نسبتا استاندارد برای شنا استفاده کنید، می توانید در بخشی از هزینه های خود صرفه جویی کنید.

همانطور که شاید اکثر شما بدانید ساخت استخر با بتن در دسته گران ترین ها و ساخت استخر های وینیل لینر در رده ارزان ترین ها و مناسب ترین گزینه ها قرار دارد. در نتیجه برای ساخت استخر خانگی ورق های وینیل بسیار به صرفه و اقتصادی هستند؛ همچنین این ورق ها خیلی سریع تر از فایبرگلاس و بتن ساخته می شوند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه ساخت استخر، سونا و جکوزی و اطلاع از قیمت محصولات استخری ایمکسمی توانید با کارشناسان ما در ایمکس کو دات کام از طریق شماره های زیرتماس بگیرید.

۱۴۵۳ (مشتریان ساکن تهران)

۰۲۱-۸۸۸۶۱۴۰۰ (مشتریان ساکن شهرستان)

  • فاطمه اکبری
  • اردیبهشت 10, 1400
  • 730 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه